Okt 05 2006

Bolezen

Objavil Šedi 5.10.2006 pod miks

Že dolgo me ni tako zadelo. Že dolgo mi v organizem niso vdrla zlovešča bitjeca in me dobesedno priklenila na posteljo. Ogaben filing. In ta vročina…. a mi loh prosm kdo razloži kje je fora v tem? V glavnem: obstaja bronhitis, in pol obstaja še BRONHITIS, ki sem ga, zgleda, staknil.

Verjetno pa vse skupi ne bi blo tok hudo, če se ne bi obenem še trudil nehat kadit. Moja pljuča so skorumpirana! Če sem se odločil, da zanje naredim nekaj dobrega, bodo to izkoristila, in se maščevala za več let maltretmana.
“A zdej pa kr naenkrat ne več kadit al kaaaj… no pa poglejmo kako ti bo tole vsec!”
In Šedi diha k 90 letnik, na poti do 3. štuka se mora v 2. ustavit in počit, vsak dih zveni k pravkar odprta piksna kokakole, kašelj ga lahko obrne v postelji, hkrati pa živi v stalnem strahu, da mu razžene glavo, saj se pri tem razvijejo pritiski, primerljivi tektonskim.

Nicorette. Vsak, ki se trudi nehat kadit, verjetno pomisli na ta tobačni metadon. Na srce pa vam polagam, da se pred uporabo temeljito posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom. Jaz tega namreč nisem naredil in posledice so bile vse prej kot prijetne. Tretji dan tega pljučnega “hostage situation” mi je na smrt zapasal čik. Nikorete sem že imel, ker sem onidan poslal Nadjo in Nino ponje v lekarno. Nisem pa vedel, kako močne so. In močne SO! Ta flajšter sem mel na roki kakšno uro, ko mi je naenkrat začelo postajat slabo, tko da sem stvar snel. Nakar sem vstal s kavča, in šel proti kopalnici (ker se nikoli ne ve). Mislim, da se še spomnim kako grabim kljuko kopalniških vrat, naslednji spomin pa je, kako ležim na tleh v predsobi (pred kopalnico), in se ubadam z vprašanjem, kaj za vraga počnem tukaj.

Ta stanja nezavesti so za okolico vedno bolj dramatična kot za nezavestnega. Očeta sem recimo prestrašil na smrt. Izločil sem tok enga znoja kot prej še nikoli ne. In ta sivo zelena, voščena polt! Men je blo pa nekaj sekund po tem, ko sem se zavedel, prav kul. Kot bi se resetiral.

V glavnem zdaj izgleda, da grejo stvari na bolje. Ta D-day je mimo, tako da se je tok vojne spremenil in zdej zmaguje aliansa (Šedi, pa Amoksiklav, pa ful enga čaja, pa pumpica proti bronhospazmu, pa Fluimukan)

  • Share/Bookmark

Komentiranje onemogočeno
Komentiranje je onemogočeno.