Okt 10 2006

Bolezen II

Objavil Šedi 10.10.2006 pod miks

Zgleda, da mam novo punco. Ona je sicer mal bl vame k js vanjo, ampak je vse skupi kljub vsemu zlo strastno in sva že dobr teden praktično skos v postli. Jem skor nč, švicam skoz, tko da sem zgubu že ene 4 kile. Lajf je hud! Aja, a kako ji je ime?

 PNEUMONIA !!!

Včeri sem naredil neverjetno veselje svoji osebni zdravnici s tem, da sem se prikazal v njeni ambulanti, ko je ona tam. Ker je tako priljubljena, je včasih prav izziv naročiti se. Pa me je vprašala, kje da sem tako dolgo. Povem ji vso zgodbo o Kanadi in vsem in kako sem bil tam enkrat samkrat bolan, pa so zame kar dobro poskrbeli (glej moj kanadski blog). Poleg tega veselja pa sem ji nudil še tega strogovnega, ker imam tipično zvenečo pljučnico in jo je lahko takoj dala poslušat študentki.

 Zdej sem v glavnem na novih antibiotikih in stvari so se začele že premikat. Matr, ta Sumamed je res ena čudežn lek.

Na poti od lekarne do doma se vstavm na čaju u Žmaucu, kjer po dolgem času srečam Laneta, ki mi seveda takoj pove, da je pol Drame bolne in da je ta virus, ki nas bo vse pokopal in da je sam še vprašanje časa. Poleg tega pa da je zdaj nek nov umetniški presežek, ki ga dajejo v Drami in sicer ta Svetinov Ojdip, kjer je ful neke golote. Do te mere, da če si stara gospa, dolgoletna abonentka v Drami, se ti lahko zgodi, da poleg tebe v parterju sedi igralec, ki se bo enkrat med predstavo začel slačit in se bo slačil do golega. Fino, ne? Take stvari se je po svetu na veliko delal v psihadeličnih sedemdesetih, ampak zgleda, da na tem delu planeta tega še nismo izživel.

Zadnjič me je obiskala Katja in mi prinesla te pilule z živo vodo. Glede na to, kako to zveni sem jo moral takoj vprašat, če je to kaj takega v kar moraš verjet. Poleg tega je to tzv. zdravilo, ki si ga baje med sabo dilajo slovenske igralke in ne me narobe razumet, sam kle je loh tok enga bulšita, da je že nevarn. Iz internega kluba Drame je v našo kuhno na Josipine Turnograjske pršlo VSE. Od nekih svetih gliv, k se jim daje cukr in lebdijo v vodi in se pol pije ta voda, preko kefirjevih štarterskih kultur do multivitaminskih preparatov. Posebno mesto pa imajo shujševalne kure. Ni je igralke, ki bi bila lahko mirno zakorakala mimo sedemstokrat prekopiranega kosa papirja na katerem je komaj viden napis shujševalna dieta. Drama je nudila vse vrste diet. Od tistih, ki so imele neko znanstveno ozadje, do onih, ki so absolutne buče. Te trapaste so seveda najbolj simpatične. Poješ lahko na primer eno jajce pa kilo zelenega graha… če hočeš. Prepričan sem, da že drugi dan začneš hujšat, ker ti grah začne uhajat pri ušesih. Najboljša pa je shujševalna dieta z ananasom in šampanjcem. Pojejte ga kolikor vas je volja, sicer pa vam bo po pol ure tako ali tako vseeno, ker boste stalno na šampanjcu in svet bo lep. Včasih se mi zdi, da so v osemdesetih obstajali biroji, kjer so stalno poslušal Burta Bacharaja in si izmišljeval nove načine kako nategnt žensko populacijo z novo prfuknjeno dieto.

Aja v te pilule ni treba verjet, tko da jih zdej jemljem in čakam, kaj bo.

 • Share/Bookmark

3 odzivov
3 odgovorov v “Bolezen II”

 1.   opica - 10.10.2006 11:13

  Zakaj si v negativnem kontekstu omenil Burta Bacharacha? Saj veš, da tega res ne maram.

 2. roza  roza - 16.10.2006 01:55

  šedišedi, en pomahek od mene pa absolutno get well kartica iz inozemstva… ko ozdraviš pa prosim prenesi pomahek še vsem ostalim, saj veš, boris pa saška, pa ceu žmauc…

  te berem… r

 3.   Šedi - 16.10.2006 10:43

  Opica, Bacharacha sem omenil iz enega samega razloga, in sicer zarad enga komada, k se začne: Hey, little girl, comb your hair, fix your make-up…, in je absolutno seksističen komad, k gre men zmeri na smeh k ga slišm. Poanta komada je pa v tem, kako mora bit ženska zmeri opedenana in prpravljena na fuk, k pride dec domov, sicer bo šel k drugi.
  Roza, ful lep pozdrav tud teb. Te berem in pozdravljam “vse k te poznajo, posebi še 8. B Jožeta Moškriča”… hehehe.
  LP obema, šedi