Okt 17 2006

O lepi jeseni

Objavil Šedi 17.10.2006 pod miks

Pizda, ful je dobro biti zdrav. Ful je dobro, da se lahko nastaviš soncu in se sprehodiš po Ljubljani sredi oktobra, ker, kakor koli obrneš, je to mesto lahko ful lepo. Res je, da se sprehajaš dvajset minut in srečaš čisto vse. Se mi pa zdi da tisti, ki je preležal dva tedna, zna ceniti tudi to.

Pred lekarno sem srečal Katjo. Bila je na biciklu in nosila svoje zelene “fuck-me” sončne špegle. Že nekaj dni se meniva za kavo in to je očitno idealna priložnost. Jaz na endorfinih od prebolele bolezni, ona pa z nekaj ur časa preden gre na kosilo za rojstni dan svoje mame. Že dolgo nisem z nekom tako dolgo klepetal. Ob vroči čokoladi sva čebljala o čisto vsem. Na koncu na kratko tudi o tem, zaradi česar sva se hotela dobiti. Prebrat sem ji dal osnutek članka, ki sem ga napisal, da bi ga objavili v Delu Znanosti ali podobnem časopisu, pa me je zanimalo njeno mnenje, ker je brihtna punca pa ma filing za te reči. Seveda to pomeni samo, da imam kasneje več dela, ker ti intelektualci s svojimi kritičnimi komentarji na zelo lep način raztrgajo tvoje delo. Kar pa je najbolj prfuknjeno, je pa to, da si jim potem še hvaležen.

Včeraj sem šel v Leclerca, ker je doma vsega zmanjkalo. Poklical sem še mamo, ker ji je to navadno precej všečno opravilo. Telefon dvigne s strašansko bolečino v svojem glasu. Pravi, da jo boli križ kot še nikoli in da je povsem nepokretna.
“No potem pa kar počivaj, grem sam v Leclerca.”
“Kam greš?! Poberi me čez deset minut. Te bom čakala pred blokom.”
Še vedno mi je neverjetno kakšno moč imajo ti shopping centri. Pa ne bi rekel, da bi si nabavila neko mesečno zalogo. Na koncu si je kupila ta zrezek in vrečko peteršilja. Gre samo za to, da se lahko sprehodi med temi stalažami robe. In bolečina v križu popolnoma preneha. Zdi se mi, da si je naredila največje veselje s tem, ko je v bistvu nakupovala namesto mene. Mesar me vpraša, kaj hočem, naroči pa ona. In to zalogo za tri dni. K sreči navadno najdem način, da me to zabava. In ko me po tem, ko s police vzamem San Andrea riž začne prepričevati, da je neka druga vrsta riža veliko boljša, in da je San Andrea v bistvu najslabši na svetu, mine kar dobra minuta, da ji dopovem, da imam rad San Andrea riž in da si ne želim drugega… Še ko greva na blagajno ji ne verjamem povsem, da bo mirno spala.

Glorija je skuhala da-ne-me-jebat dobro jurčkovo rižoto. Glorzi res dobr kuha. Včeri popoldne smo posedel na terasici v Kosezah in se nastavljal soncu, medtem ko je psica Klea ležala na kavču in spuščala ene bolj toksičnih pasjih prdcev. Life is good. Na pečen kostanj je prišel še Boris svojim novim psom Ronom. Zdi se mi, da je Klea mal v Rona, ali pa se za to strastjo skriva nekaj bolj sinister. Tadva se ne ustavita! Gre za konstantno lovljenje in grizljanje ustnic in ušes. Z Ronom bo še veliko dela. Križanec med staffordom in labradorcem se trenutno nagiba bolj proti terierski trmi. Zdi se mi, da bo Boris porabil precej energije, da mu break the spirit.

Davčna uprava mi je priznala 25% normiranih stroškov. Po mojem bom zdaj plačeval nekaj manj davkov od avtorskih honorarjev.

 • Share/Bookmark

8 odzivov
8 odgovorov v “O lepi jeseni”

 1. roza  roza - 23.10.2006 00:44

  lenobica, piši, piši…
  cmok, r

 2. nordstar  nordstar - 23.10.2006 11:48

  Poglej, zelo mi je všeč tvoje pisanje, ampak, ko začneš zapis z besedo PIZDA, me vse mine. Sploh, če pišeš o lepi jeseni. Delaš to podzavestno? Moje mnenje je, da to ne paše dobremu piscu (brez večje potrebe).

 3.   sedi - 23.10.2006 12:17

  Nordstar, hvala za komentar. Besedico Pizda sem na začetku stavka uporabil kot vzklik. Res je. lahko bi na mesto tega uporabil: “presneto”, ali “joj na”, ali pa “moj Bog”, pa se mi zdi, da bi ne bil dovolj iskren. Če bi se namreč pogovarjala v živo, bi definitivno uporabil kar “pizda”. Z drugimi besedami: čutil sem, da moram uporabiti to besedo. Verjamem, da doprinese k pristnosti spisa, poleg tega pa se zjutraj, ko vstanem še vedno lahko pogledam v ogledalo. Roko na srce, Nordstar, “pizda” je že zdavnaj nehala biti grda beseda. Je polnilo, ki ga, vsaj v okolju, v katerem se sučem, uporabljamo kar precej.

  LP Šedi

 4. nordstar  nordstar - 23.10.2006 19:39

  Lepo da si iskren. Samo po moje je ta beseda še vedno kletvica, ki se vse preveč uporablja. OK, če nimaš moralnih zadržkov, je to tvoja stvar. Pa bi jo uporabljal tudi v pogovoru, recimo s pomembnimi ljudmi? Ali v banki, trgovini, na blagajni v gledališču? Pizda dajte mi dve karti.

 5.   sedi - 23.10.2006 20:28

  Dragi Nordstar, prav imaš. V banki pač ne bi rekel “Pizda, za kredit bi zaprosil.”, saj kljub vsemu premorem toliko samo kontrole. A verjetno se boš strinjal z mano, ko rečem, da je pisanje bloga veliko bolj sproščena in neformalna dejavnost kot je npr. zagovor pri ravnatelju gimnazije. Namen mojega pisanja ni toliko napraviti vtis na svoje bralce, kot je ubesediti občutke tedna, ki se mi je zgodil. Pri tem pa si predstavljam, da sedim s prijatelji na kavi in, razen na hude slovnične napake, nisem pozoren na veliko drugega.

 6. nordstar  nordstar - 24.10.2006 12:56

  Zadnjič sem govori po telefonu s sorodnikom, ki je ležal v bolnici, ker mu je drevo oplazilo glavo. Za kak cm je ušel smrti. Takole je komentiral: “Pizda, samo molil sem, da mi ni lobanjo rasčefukal.” Nekako mi ni šlo v račun. Tebi bi šlo bolj, si mislim.

  P.s. Sem pa vesel spodobnega dialoga, ki nakazuje, da ni še vse izgubljeno.

 7.   zmauc - 4.12.2006 21:14

  Mal pozno berem tale blog in ker sedi-ja poznam, vem, da preklinja zelo malo ali morda skoraj nič. Tako, da, če šedi napiše pizda, potem mora ta pizda tam tudi bit.

 8.   urša - 17.12.2006 01:00

  Hej Š(v)edi!
  Po naključju sem najdla tvoj blog. In ga prebrala na eks. No, nekaj postov sem si pršparala za drugič, tko da podaljšam užitek. Lahko rečem le to:
  Perla med blogi. Balzam za um. Balzam za dušo. S pizdami in z brez!! Oziroma, kot je reku Žmauc, brez pizde to ne bi blo to!
  komičakam nov spis!