Okt 23 2006

Umetnost bivanja, nečimrnost in deseta obletnica

Objavil Šedi 23.10.2006 pod miks

V četrtek sem snemal novo reklamo za Simobil. Objavljena bo šele decembra ampak smo jo delal že zdaj, ker smo snemali novembrsko in decembrsko na isti dan. Dve reklami na en dan je kar zajebano opravilo. Po mojem gre v bistvu za izkoriščanje človeka po človeku. Po mojem ni denarja, ki bi kompenziral takšno garanje. Dač in Boris sta bila recimo na setu 24 ur. To ni človeško.

Snemali smo v Abitare. Trgovina s perverzno dragim pohištvom v Trnovskih vratih, sodobni in prestižni ljubljanski novogradnji, postavljeni samo čez cesto od kmetij in na črno zgrajenih povešenih bajt na štiri vogale. Lahko me zmerjate z levičarjem in komunistom ampak še danes, kar nekaj dni po izkušnji, sem naravnost užaljen nad cenami, ki jih lahko človek vidi v tej trgovini. Mislim, saj je res, da gre ta svet u cvet, ampak jaz kljub temu mislim, da se človekova nečimrnost ne bi smela povzpeti tako visoko, da bi nekdo hotel kupiti svetilko za spalnico, in zanjo plačati 1.065.000,00 tolarjev!!!! Za ta denar je možno narediti čudovito kuhinjo. O uporabnosti tega artikla sploh ne bi zgubljal besed. Nekaj mi namreč govori, da človek, ki kupi tako svetilko, te ne bi uporabljal za to, da bi bral v postelji… Presenečenj seveda ni bilo konec. Zanimivi so kavči za 2,5mio SIT, sterilne kopalnice in stranišča, v katerih si človek ne bi upal prdnit. Tu pa so seveda še kuhinje… Fenomenalne gladke linije, uravnotežene barve in teksture, v onem kotu, stran od oči, pa neki gorilniki… Kaj za vraga naj pa z nimi? Seveda so umazani deli, kakor je pomivalni stroj, pečica, hladilnik…, stvari v glavnem, s katero se pripravlja hrano, kar naj bi bila funkcija kuhinje, vsi skriti v umetelno obdelanih omarah, da bi jih, bog ne daj, ne videl kakšen gost ali kaj podobnega…

Katja pravi, da si moram, če me je to vrglo iz tira, ogledat še trgovino Fendi, kjer je bojda mogoče videti kavč za 5 mio SIT.

Kakor koli že, Žmavc je praznoval 10 let obstoja. Folka je bilo za srednje veliko vas. Vrt je bil videti kot na najboljši poletni večer, oblegali pa so ga tako novejši gostje, kot tudi stari kozlji. Seveda so se organizatorji potrudili, da bi večer izpadel čim bolj prijetno. Žmavčevka je tako spekla zeljanico s tartufi, Žmavc je sedel pri visoki mizi in čebljal z Androtom in Baučem, Mali Žmavc pa je v kotu vrtel muziko. Pomagal mu je še Mirko, okoli polnoči pa je nastopil dogodek večera, nekaj, kar se v Žmavcu še nikoli ni zgodilo…. Karaoke! Seveda Zrnec ne bi bil Zrnec, če se ne bi nemudoma zapalil za stvar. Odprl je večer z Elvisom in potem je pel še Seba in še Šedi in s tem smo povzročili, da nihče drug ni hotel več peti. Nihče razen Žmavca in Žmavčevke, ki sta odpela Cadore. No in potem je prišla policija (ene trikrat) in potem je morala biti muzika tišja in so se zadeve počasi začele ohlajati. Kljub temu sem se domov vrnil ob pol petih. Baje so ljudje ostali do sedmih, nekateri so celo zalegli v spodnji sobi.

Vreme se še vedno ne more odločiti, ali bi bilo jesensko ali še vedno poletno.

Zmagal je Janković. Ljubljana bo leva, Maribor pa očitno desen…

 • Share/Bookmark

6 odzivov
6 odgovorov v “Umetnost bivanja, nečimrnost in deseta obletnica”

 1. nordstar  nordstar - 23.10.2006 11:41

  Z užitkom prebrano. Tisti prdec (ki ga ni bilo) me je spravil v gromki smeh.

 2. roza  roza - 23.10.2006 16:00

  aaaaaaaaaaa, mene pa ni blo u žmaučku……… to sm pa res žalosten!

 3.   luka - 23.10.2006 17:04

  to(o) nice mitja…lepo napisan,ajd

 4.   sash - 25.10.2006 09:35

  ja res je blo ql…glede zaleganja v spodnji sobici pa…za nekatere je bila pot do doma dolga tako da je bil počitek nujno potreben ;)

 5.   Ševac - 26.10.2006 14:50

  hauuuuuuuuu aribitare

 6.   Ševac - 26.10.2006 14:52

  arbitare sori