Nov 11 2006

Džirlo ekonomija, Helidon, Zdravje in EMA

Objavil Šedi 11.11.2006 pod miks

Vedno znova me razburjajo ti poučni članki v prilogah Dela ali Dnevnika, ki najprej čez dve strani blebeta o shujševalni dieti, prikaže nekaj “prije-poslije” fotografij, in na koncu v kotu objavi naročilnico za teh 17 vrečk “začimb, ki bodo uporabnici/ku omogočili, da shujša za neverjetnih 213 kilogramov v samo 30 dneh, sicer lahko naročnik zahteva povrnitev denarja. No zdaj se je tem pridružila še novost, ki me je oni dan skoraj vrga s stola. Švedski znanstvenik je po naklučju odkril način, kako zmagati na lotu in ga zdaj prodaja kot nek priročnik za pobiranje glavnih nagrad lota. Knjiga stane nekaj tisoč tolarjev, in če v nekem obdobju ne zadanete ogromno denarja, jo lahko vrnete in dobite povrnjen denar. Na smrt me zanima, kako uspešni so pri prodaji te knjige, saj je to idealni pokazatelj, koliko je ta narod zabit.

Sploh ne vem, kje naj začnem…

Če je ta švedski Einstein res odkril način kako izsesati vse loterije na svetu, zakaj ne molči in jih preprosto ne izsesa?
Ajaaaa, seveda. Zato, vendar, ker je hotel to silno odkritje deliti z ostalimi in narediti nekaj dobrega za ta svet…
Ampak… če je tak altruist, zakaj ga potem prodaja in ga ne objavi na Internetu, kjer bi bil dostopen vsakomur?

Upam, da je folku jasno, da tukaj ne bo obogatel nihče drug kot samo ta švedski znanstvenik, oziroma oseba, ki si ga je izmislila.

Ta narod pa je že navajen afnarij, kakršen je sto in en udoben in breztruden način hujšanja. Se kdo spomni Helidona, firme. ki je v stari Jugi izdala toliko narodno-zabavne muzike da je bila škoda nepopravljiva in je firma propadla? No, v sodelovanju z revijo Zdravje je ta založba izdala tudi biser slovenskega avtogenega treninga: kaseto “Hujšajmo!”. Nisem povsem prepričan, a rekel bi, da je na njej moč slišati žameten glas Aleša Valiča, ki nas sprošča ob zvokih nečesa, čemur se danes pravi “elevator music”.
“Sprostite se,” pravi. “Lezite in začutite vse svoje telo… hujšate in hujšali boste jutri in pojutrišnjem in tako dolgo, kot boste sami hoteli…”

Se sprašujete, kako to, da to kaseto tako dobro poznam?
Včeraj sem bil povabljen na večerjo pri Petkotu. To je en nadvse nenavaden človek. Za njegovo povsem edinstveno pojavo pa se skriva še nekaj najbolj lucidnega, kar sem imel v življenju možnost spoznati. No, Petko ne bi bil Petko, če si ne bi za večerjo umislil nekaj odbitega. Tokrat je bilo to poslušanje kasete “Hujšajmo!” med samo večerjo. Tako smo lahko pojedli več brez kančka slabe vesti.

Ob večerji pa smo nazadnje le pokramljali o tem, kako v dveh tednih narediti komad za na EMO. Škoda, da zraven ni bilo Aleša. Na žalost je zbolel in to v njegovem primeru pomeni, da ga iz hišice ne bo še dolgo časa, ne glede na to, kako bolan je.

Lahko nam pa rata…

  • Share/Bookmark

3 odzivov
3 odgovorov v “Džirlo ekonomija, Helidon, Zdravje in EMA”

  1.   opica - 11.11.2006 20:45

    Bogi Aleš. Pošiljam mu koš poljubčkov in še en koš čebule in en koš česna.

  2.   opica - 11.11.2006 20:45

    Pa kopijo kasete bi, prosim

  3.   Hep - 11.11.2006 20:53

    Največji hec so te reklame v Oni. Na tretji strani glavna urednica vedno nekaj moralizira, plačuje jo pa Đirlo reklama na peti strani…