Jun 24 2007

Samo nasmeh je bolj grenak

Objavil Šedi 24.06.2007 pod miks

Problem, ki ga imam s pisanjem te objave, izvira iz dejstva, da hočem biti v njem obenem spoštljiv in kritičen. Lahko je pljuvati po nekom, ki ti ne pomeni veliko, a težko se je sprijazniti s tem, da je nekdo, katerega talent ceniš, naredil nekaj, kar je v tvojih očeh velika neumnost.

Leta sem se ukvarjal z vprašanjem, kam so se poskrile slovenske dive iz sedemdesetih in osemdesetih. To so gospe, ki so kar precej časa s svojimi žlahtnimi glasovi krasile slovenski in jugoslovanski radijski prostor, potem pa so se nenadoma umaknile in svoj prostor odstopile svojim mlajšim kolegicam. Saj vem. Prav je tako. Ne vem pa, zakaj imam vedno občutek, da je ta realnost povezana z neko grenkobo.

No, in po desetletju ali več, se razveselim, ko na odru Cankarjevega odra v neki državni prireditvi zagledam nastopati eno izmed njih.

Vrnila se je Ditka!

Veliki come-back zlatega vokala Slovenije!
To JE dan ljubezni!
PEPEL je odpihnilo, KRI je pognalo po žilah!
Zapihal je POMLADNI VETER.

Naslednja poteza pa je že korak v temo. Šolski primer kariernega kiksa kateregakoli estradnika. Če si zvezdnik popevke na nacionalnem nivoju in so komadi, ki si jih pel, ponarodeli, ker jih poje že četrta generacija najstnikov na poti z izletov, v avtobusih, ki smrdijo po posebni salami, Pingotu in nafti, kot se to dogaja z Dnevom ljubezni, potem si pač ne moreš privoščiti, da bi se pojavil v reklami za čistilo za zobne proteze!

Ali si predstavljate Beyonce, ki čez 40 let dela reklamo za mazilo proti hemoroidom?
Barbara Straisand v reklami za slušne aparate? “Papa, can you hear me?…

Takih stvari se preprosto ne dela! Žalostno se mi zdi, da ji tega nihče ni povedal prej. Naravnost nesramen je seveda tisti, ki jo je peljal na limanice. Privoščim ji, da je vsaj dobro zaslužila, saj je to edino zadoščenje, ki ga lahko ima od tega.

Spet ima prav Irenca v enem svojem komentarju na mojo objavo, da v Sloveniji nimamo zvezd, ampak samo medijsko izpostavljene ljudi. To je pa dost velik problem, ker vsak narod rabi zvezde. In te zvezde NE SMEJO biti politiki, temveč bi to morali biti ljudje s kakšnim talentom.

Lagal bi torej, če bi trdil, da me Ditka ni razočarala. A kakor mi je nekoč rekel nekdo, je razočaran lahko samo tisti, ki je bil očaran. Kriv sem torej sam.

 • Share/Bookmark

5 odzivov
5 odgovorov v “Samo nasmeh je bolj grenak”

 1. lola blue  lola blue - 24.06.2007 20:13

  Se popolnoma strinjam. Danes sem prvič videla omenjeno reklamo, Ditka se mi je res obenem zasmilila in me globoko razočarala.

 2.   nada - 24.06.2007 20:17

  S teboj se strinjam in žal mi je da je tudi Ditka dobila protezo kot vsi ostali smrtniki v penziji.Tudi L.L. ima verjetno že hemeroide, kdo ve, morda bo pa naslednja reklama nova kremca.
  Morda pa je to le nova tržna niša…..za sproščeno Slovenijo.Presneto zopet zamujam, kje imam tisto nočno posodo,zagotovo bo to hit poletja.

 3.   opica - 25.06.2007 21:57

  Verjetno Mogoče imamo pa mi eno čisto nerealno predstavo o Ditki. Mogoče bi mi vsi radi verjeli, da ona verjame to kar poje. A veš, tako kot Anja Rupel, ki je sovražila Videosex in se cmerila preden je šla na oder, da teh sick besedil že ne bo pela. Vsekakor bi jo raje videla na velikem odru, ob spremljavi big benda, kot s kozarcem in protezo v roki, a zvezde konec koncev ne nastanejo same od sebe. Naredimo jih mi.

 4. nevenka  nevenka - 29.04.2008 13:53

  Tudi Ditka ima opravka s protezo, ker ji je to nekdo plačal. Vsekakor bolje kot, če bi ji nekdo plačal, da se sleče.
  Svet je čuden. Živi se namreč od denarja, ne stare slave….

 5.   domc - 26.06.2008 17:46

  mrbit sem mal pozn ampak vseeno;
  Zakaj pa vas moti, da se Ditka pojavlja na TV zaslonih, čeprav z reklamo za zobno pasto. Jest reklame ne gledam zarad paste, ampak zarad spomina na nekdaj na eno izmed najbolj seksepilnih Slovenk. Morala ma svoje pesmi v NUK-u, pustimo prostor etiki, tle pa tko ni problema, kar se Ditke tiče. LP, Domc