Sep 20 2007

Antiparos

Objavil Šedi 20.09.2007 pod miks

Nazaj v Ljubljano nisem hotel, ker sem imel obcutek, da bi se osmesil. Kupil sem karto za 255 EUR in sedel na letalo, s katerim bi naslednji dan letel  za petkrat manj denarja. Ja, tudi to je Sedi. Tudi dan prezgodaj zmorem priti na letalisce v Benetkah.

Med letom sem se razmisljal, ce se nisem bil morda prenaglil in bi moral pocakati, da gredo stvari svojo pot… Morda je bil to razlog, da je slo narobe se nekaj stvari. Na primer to, da sem pozabil polnilec za kompjuter in se zdaj ubadam z grskimi tipkovnicami v internet caffejih, kjer grski mozoljavci med sabo igrajo streljacine. Ali pa to, da mi je prvi dan na otoku odpadel del sedmice levo spodaj itd. A bodi kakor koli ze, odlocil sem se in potoval dan prej, kot je pisalo na karti.

Grcija je taka, kot se je spominjam. Ljudje kadijo povsod, se prerekajo zaradi brezveznih traparij, nikomur se nic ne da. Tudi Antiparos je enak, kakor je bil pred 12 leti. Vsaj stilsko se ni spremenil. Se vedno se clovek izgubi med temi belimi hisicami z modrimi polkni. Gyros in Souvlaki je se vedno najboljsi pri 5F, katerega lastnik se letos igra s svojo vnukinjo, saj je starejsa hcerka ze porocena, mlajso pa ponuja prijateljem, ces da je ZELO lepa.

Na glavni cesti je nova bizuterija, ki jo vodijo tri ostarele svedske lesbijke v Birkenstock slapah. Ena je debelusna gospa z otiscanci na nogah, druga je rafinirana new agerka v lahkih tkaninah, tretji pa se zdaj ni jasno, zakaj jo drugi dve kar naprej vabita v Grcijo na nek otok, za katerega se nihce ni slisal.

Zobozdravnica dela brez asistentke. Zato tudi ni nikogar, ki bi odprl strankam vrata. Najprej potrkam enkrat,

cakam,

pozvonim,

cakam,

in ker ni nobenega odziva, uporabim se glasno tolkalo na vratih.

“NE!” se zaslisi (beri “JA!”).

Vstopim.

Najprej moram pocakat, ker ima na stolu stranko, s katero prijazno pomenkuje in ji med tem vrta po zobeh. Hecno mi je, da zrtev nemoteno odgovarja na vprasanja. Kadar sem JAZ pri zobozdravnici, mi je navadno najpomembnejse opravilo, razmisljati, kako si zapomniti odgovore na vsa vprasanja, ki mi jih postavi, ker ji vsled vsega materiala in cevi, ki jih nastavi v usta, na zalost takoj ne morem odgovoriti bolj artikulirano kakor z zelo prvinskimi glasovi.

A kakor koli ze…. Antiparoska zobozdravnica je nekaj posebnega. Gre za zelo debelo gospo s kosatimi crnimi lasmi, zelenimi ocali in velikanskimi joski, ki jih nasloni pacientu na roko, ko se skloni cezenj, da bi mu sarila po ustih. Zanimiva izkusnja. Feliniju bi bilo zagotovo vsec! Zalila mi je odkrusen del zoba, tako da zdaj lahko uzivam v bozanski kulinaricni ponudbi!

Danes sem si za tri dni sposodil skuter. Upam, da prezivim brez odrgnin in podobnega.

  • Share/Bookmark

En odziv
En odgovor v “Antiparos”

  1.   opica - 22.09.2007 20:16

    Mi se pravkar lišpamo za Žur leta, kjer se bo gotovo velikooooo klepetalo o tvojih Grških popotovanjih. Upam, da se ti ne bo preveč kolcalo, da ti spet ne odpade sedmica. Velike joške so znak prijazne duše.